Google vylepší možnosti vyhľadávania informácií v e-mailoch. Pozrite sa, ako to bude vyzerať

Google začal s aktualizáciou výsledkov vyhľadávania v službe Gmail, ktorá zjednoduší dohľadanie hľadaných informácií.

Gmail vyhladavanie
Zdroj: Vosveteit.sk

Určite ste sa stretli so situáciou, kedy ste potrebovali vyhľadať nejaké informácie vo Vašej e-mailovej schránke Gmail. Ide o celkom náročný proces, a to obzvlášť v prípadoch, kedy hľadáte informáciu pomocou kľúčového slova, ktorú máte v desiatkach až stovkách ďalších správ. Paradoxom je, že hlavným produktom spoločnosti Google je vyhľadávanie informácií, a to túto funkciu doteraz nemala v rámci e-mailového klienta vyriešenú na 100%.

Google si zjavne uvedomuje nedostatky v tejto oblasti, že potrebujú spraviť vylepšenia. A práve preto spoločnosť oznámila, že táto funkcia bude aktualizovaná.  Cieľom  spoločnosti je, aby sa používatelia dostali jednoduchšie k hľadanej informácii.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Nové vyhľadávanie získava takzvanú funkciu „SearchChips“ (môžeme ju tiež nazvať aj ako Štítky vyhľadávania), ktorá ma uľahčiť triedenie e-mailov a filtrovanie výsledkov vyhľadávania. Funguje na princípe, že môžete vyhľadať napríklad meno kolegu v práci, a následne zúžiť vyhľadávanie napríklad len na prílohy (napríklad textové súbory, PDF súbory a podobne) alebo na konkrétny časový rámec. Zároveň Google umožňuje odfiltrovať niektoré výsledky vyhľadávania, ako sú napríklad pozvánky do kalendára a podobne.

Gmail novy sposob vyhladavania
Zdroj: Google blog via bgr.com

Táto nová funkcia by mala vyzerať ako môžete vidieť vyššie na obrázku, kedy nad výsledkami vyhľadávania uvidíte štítky, pomocou ktorých môžete podrobnejšie filtrovať a hľadať danú informáciu vo Vašich správach.

Spoločnosť na svojich stránkach píše, že túto funkciu bude uvoľňovať postupne. Najprv bude dostupná pre požívateľov G Suite a neskôr pre všetkých používateľov naprieč celým svetom. Hoci spoločnosť povedala, že už začala s uvoľňovaním tejto funkcie, tak bližšie neprezrádza termín globálnej dostupnosti pre všetky regióny. V každom prípade ide o šikovnú funkciu, ktorá posunie možnosti vyhľadávania informácií v rámci správ o kúsok dopredu.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre