APLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Microsoft sprístupňuje novú mobilnú aplikáciu Office 365 pre Android a iOS zariadenia

Microsoft uvoľňuje novú aplikáciu Office 365 pre Android a iOS zariadenia, ktoré konečne združuje Word, PowerPoint a Excel do jednej aplikácie.

Microsoft sprístupnil pred niekoľkými chvíľami novú mobilnú aplikáciu Office 365 pre Android a iOS platformu. Aplikácia prináša viacero vylepšení vrátanie kombinácie kancelárskych programov ako sú Word, Excel a PowerPoint pod jednou „strechou“. Vďaka tomu aplikácia vyžaduje oveľa menej úložného priestoru a prináša známe prostredie z počítačov aj do mobilných zariadení.

Okrem toho nová aplikácia ponúka viacero dodatočných funkcií. Napríklad pomocou kamery smartfónu je možné konvertovať fotografie do editovateľnej podoby, Napríklad do formátu textového dokumentu Word  alebo do Excelu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ďalšou novinkou je vytváranie rýchlych poznámok, podpisovanie PDF súborov, skenovanie QR kódov a prenos informácií medzi zariadeniami. Samozrejme nechýba ani prepojenie do služby OneDrive, prostredníctvom ktorej používatelia majú prístup ku všetkým dokumentom, s ktorými pracujú na naprieč viacerými zariadeniami, do ktorých sú prihlásení pomocou svojho Microsoft účtu, či pokročilé možnosti zdieľania súborov.

V rámci svoji stránok spoločnosť Microsoft ďalej píše, že má v pláne  v priebehu nasledovných mesiacov pridať ďalšie funkcie. Napríklad možnosť prepisu hovoreného slova do textovej podoby.  Fungovať by mala na jednoduchom princípe. Otvoríte si textový dokument a stlačíte tlačidlo nahrávania. Následne sa automaticky bude zaznamenávať hovorené slovo v podobe textu pričom nebudú  chýbať ani príkazy, prostredníctvom ktorých budete vytvárať napríklad odrážky, nadpisy a podobne.

Office 365_prepis hovoreneho slova do textu
Zdroj: Microsoft blog

Microsoft ďalej hovorí, že vylepšení sa dočká napríklad aj mobilná aplikácia PowerPoint, ktorá bude lepšie prispôsobená pre mobilné rozhranie. Vďaka tomu bude možné napríklad jednoduchšie vytvárať a upravovať  prezentácia.

Tých vylepšení má byť samozrejme viacero vrátane aplikácie Excel. Aktuálne verzie aplikácií pre mobilné zariadenia stiahnete z odkazov nižšie.

‎Microsoft 365 (Office)
‎Microsoft 365 (Office)
Microsoft 365 (Office)
Microsoft 365 (Office)
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close