SpravodajstvoXiaomi

Fotoaparát zariadenia Redmi Note 8 Pro odbornú porotu DXOMARK moc nezaujal

Odbornú porotu smartfón Redmi Note 8 Pro, ktorý ponúkol ako prvý na svete 64-megapixelový hlavný snímač moc nezaujal.

29. augusta spoločnosť Redmi predstavila smartfón Note 8 Pro. Predstavenie tohto smartfónu bolo z viacerých uhľov pohľadu výnimočné. Jednak išlo o relatívne skorý nástup novej generácie produktovej línie Redmi Note 8 (pozn. redakcie: približne pol roka po uvedení predošlej generácie), tak ďalej sa smartfón zaradil medzi herné zariadenia a zároveň ponúkol ako prvý na svete hlavný 64-megapixelový snímač.

Odborná porota DXOMARK smartfónu udelila „len“ 84 bodov

Podľa zverejnených výsledkov z testovania odbornej poroty 64-megapixelový snímač smartfónu Redmi Note 8 Pro moc nezaujal. Smartfón v celkovom hodnotení získal 84 bodov, čo znamená že je aktuálne 33. najlepší fotomobil na trhu (pozn. redakcie: podľa rebríčku DXOMARK). Na druhej strane, keď sa pozrieme, že stojí po boku oveľa drahších zariadení ako sú OnePlus 6T, Apple iPhone X, LG G8 Thinq, tak môžeme hovoriť vcelku slušnom výsledku.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
redmi note 8 pro dxomark
Zdroj: DXOMARK

Základné parametre kamery sú:

  • Primárny snímač s rozlíšením 64 MP, 1 / 1,7  senzor s 26 mm ekvivalentnou clonou f/1,9 mm, PDAF
  • Širokouhlý snímač s rozlíšením 8MP, senzor s 13 mm ekvivalentnou clonou f/2,2
  • Makro kamera s rozlíšením 2MP
  • Snímač hĺbky s rozlíšením 2MP

„Pri pohľade na skóre a ukážkové obrázky Redmi Note 8 je zrejmé, že kamera zariadenia Xiaomi nemôže konkurovať súčasným najlepším fotomobilom a ukazuje rad oblastí na zlepšenie vo foto aj video režimoch. To znamená, že Redmi je rozpočtový model, ktorý stojí iba zlomok ceny súčasných špičkových smartfónov. Z tohto hľadiska je spravodlivé povedať, že zariadenie odvádza slušnú prácu, a ak ste ochotní akceptovať jeho nedostatky, Xiaomi Redmi Note 8 Pro poskytuje za svoju cenu dobrú prácu.“ píše sa v hodnotení poroty.

Odborná porota medzi hlavné výhody tohto fotoaparátu radí rýchle a presné automatické ostrenie pri dobrom osvetlení, slušnú expozíciu pri slabom osvetlení a v noci, dobrú cieľovú expozíciu s bleskom a dobrú izoláciu objektov v režime bokeh. Na druhej strane za negatíva považuje hlavne obmedzený dynamický rozsah, nedostatok zachytených detailov pri priblížení či nedostatok jemných detailov v interiérových záberoch.

RECENZIA Redmi Note 8 Pro: Vyskúšali sme prvý smartfón so 64-megapixelovou kamerou na svete

Druhým dychom však treba dodať, že smartfón nie je primárne určený na fotenie, ale na hranie hier. Inými slovami, jeho sila spočíva vo výkone, ktorý je na svoju cenovú kategóriu vysoko nadpriemerným. Smartfón sa zároveň radí medzi herné zariadenia a je tomu aj prispôsobený, napríklad vodným chladením.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close