Vysoké rozlíšenie fotoaparátu v megapixeloch nie je všetko, tvrdí Honor. Značka sa vyberie úplne odlišným smerom

Spoločnosť Honor sa v tomto roku plánuje vydať skôr cestou väčších pixelov vo fotoaparátoch, než cestou obrovských rozlíšení

Huawei P20 Lite kamera
Zdroj: Vosveteit.sk

Rok 2020 bude pre fotoaparáty v našich smartfónoch naozaj kľúčový. Výrobcovia totižto prichádzajú so smartfónmi s neuveriteľnými fotoaparátmi, ktoré v modernom svete nemajú obdobu. Rozlíšenia presahujúce 100 megapixelov, či neuveriteľných 5 snímačov na zadnej strane – áno, všetky tieto špecifikácie môžme očakávať od tohtoročných vlajkových lodí. Spomedzi všetkých výrobcov je však na scéne jeden unikátny, ktorý sa v tomto roku plánuje vydať úplne inou cestou, ako väčšina na trhu.

Honor volí odlišnú stratégiu

Ako nedávno informoval zahraničný portál Huaweicentral, spoločnosť Honor plánuje v tomto roku zvoliť úplne odlišnú cestu, ako väčšina výrobcov.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„So spoločnosťou Sony sme presvedčení, že pixel s veľkosťou 1 μm (mikrometer) poprípade ešte väčší pixel, môže zaistiť citlivosť a kvalitu obrazu, postačujúcu pre vlajkovú loď. V roku 2020 si naša spoločnosť rozhodne vyberie cestu väčších pixelov, „ uviedol na sociálnej sieti Weibo manažér marketingovej divízie spoločnosti Honor.

V čom je teda rozdiel?

Vyššie spomenuté technické detaily však bežnému človeku nič nehovoria, tak si teda spoločne priblížme, v čom spočíva výhoda, respektíve nevýhoda väčších pixelov. Na začiatok spomenieme výhody väčších pixelov – zachytávajú viac svetla, majú väčšiu kvalitu obrazu, ako aj menej šumu na pozadí. V prípade väčšieho rozlíšenia, teda megapixelov, však môžu používatelia rátať s oveľa väčším množstvom detailov, ktoré ich fotoaparát zachytí.

Presné plány spoločnosti nepoznáme

Spoločnosť však na sociálnych sieťach nezverejnila bližšie detaily o svojich budúcich vlajkových smartfónoch. Je však zrejmé, že budúca spolupráca so spoločnosťou Sony by mohla priniesť naozaj zaujímavé výsledky, ktoré budú na trhu so smartfónmi čiastočným unikátom.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre