USA plánuje ešte tvrdšie kroky proti spoločnosti Huawei. Čínsky gigant tak musí siahnuť po plne „ázijských“ riešeniach

Rok 2020 bude pre spoločnosť Huawei ešte ťažší, potvrdili to aj najnovšie vyhlásenia amerických predstaviteľov

Trump Huawei
Zdroj: flickr.com (Gage Skidmore), úprava: Vosveteit.sk

Pre čínskeho technologického giganta, spoločnosť Huawei, bude rok 2020 náročnejší, ako predošlé roky. Americká vláda totižto plánuje ešte väčšiu blokádu pre dodávanie amerických výrobkov do Číny, respektíve priamo spoločnosti Huawei. Potvrdil to samotný americký minister obchodu, Wilbur Ross, v nedávnom rozhovore pre spravodajskú agentúru Bloomberg.

Ďalší zákaz obchodovania s čínskym technologickým gigantom

Wilbur Ross v rozhovore uviedol, že vláda USA plánuje pritvrdiť zákaz obchodovania amerických spoločností so spoločnosťou Huawei. I keď samotný minister neuviedol presné znenie pripravovaných zmien, agentúra Bloomberg informovala, že ministerstvo obchodu plánuje zvýšiť prahovú líniu pre výrobky, ktoré sú i z malej časti vyrábané, či vyvíjané v USA. 

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Aktuálne je prahová línia nastavená na 75%, čo znamená, že ak sú 3/4 tovaru vyrábané mimo územia USA, tovar môže byť dodávaný aj spoločnosti Huawei. Ministerstvo však plánuje zvýšiť túto hranicu až na 90%, čo znamená, že takmer každý produkt, ktorý má čo i len prvotný pôvod, či výskumné stredisko v USA, nebude možné dodávať spoločnosti Huawei.

Huawei má pripravený plán do budúcna

Zo strany USA však môže dôjsť ku zavedeniu aj ďalších obmedzení, ktoré však zatiaľ známe nie sú. Na naozaj tvrdé kroky je však spoločnosť Huawei adekvátne pripravená, čo nedávno potvrdili viacerí vrcholní predstavitelia. Ak sa chcete o plánoch spoločnosti Huawei dozvedieť viac, určite si prečítajte jeden z našich starších článkov, kde nájdete všetky podstatné informácie.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre