AppleSpravodajstvo

Ďalšieho dostupného smartfónu od Apple sa dočkáme už v marci. Označenie iPhone SE 2 však stále nie je isté

Výroba nového "lacného" iPhonu bude spustená už vo februári. Rozdelená bude medzi 3 spoločnosti

Ďalší cenovo dostupný smartfón od americkej spoločnosti Apple je predsa len na ceste. Po rokoch nie úplne jasných informácií sa konečne dostávame do bodu, kedy je jeho predstavenie naozaj na spadnutie. Podľa najnovších informácií, s ktorými prišla spravodajská agentúra Bloomberg, je takmer isté, že gigant z amerického Coupertina predstaví „iPhone SE 2“ už v marci tohto roku.

Výroba sa začne už čoskoro

Agentúre Bloomberg boli údajne poskytnuté informácie zo zdroja, ktorý je oboznámený s road mapou spoločnosti Apple. Ďalšou podstatnou informáciou je taktiež fakt, že výroba smartfónu by sa mala začať už vo februári, čiže o naozaj pár dní, respektíve týždňov. Výroba bude pritom rozdelená až medzi troch dodávateľov – spoločnosti Hon Hai Precision Industry, Pegatron Corp. a Wistron Corp. . Je vysoko pravdepodobné, že práve vďaka rozdeleniu prác medzi 3 dodávateľov a až mesačnému odstupu od samotného predstavenia, sa na internete začnú už čoskoro objavovať prvé reálne fotografie, či bližšie detaily ohľadom budúceho dostupného smartfónu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Doteraz „známe“ informácie o pripravovanom iPhone SE 2

Historicky druhý dostupný smartfón od spoločnosti Apple príde s naozaj zaujímavou technologickou výbavou, no niektoré detaily zatiaľ nie sú potvrdené, takže ich treba brať s rezervou.

  • Dizajn podobný staršiemu smartfónu iPhone 8
  • 4,7-palcový LCD displej
  • TouchID zabudované v tlačidle Home
  • Moderný procesor Apple A13 Bionic
  • 3 GB RAM
  • 64 GB / 128 GB úložisko
  • Odhadovaná cena 399 amerických dolárov

Technologickú výbavu smartfónu, ktorý doposiaľ vystupuje pod označením iPhone SE 2 (reálne označenie je stále otázne), sme vyššie označili zámerne za zaujímavú, no tentokrát nie vo výhradne pozitívnom zmysle slova. Ak sa doterajšie informácie potvrdia, niektorí fanúšikovia bývalého iPhone SE zostanú určite sklamaní. Hranatý dizajn bol unikátom tohto smartfónu naozaj dlhé roky, za čo si ho mnohí obľúbili. Ďalším nie moc logickým krokom je aj zavedenie niektorých najmodernejších technológií (napr. práve čip A13 Bionic), pričom smartfón nedisponuje niektorými, nie až tak ultra-modernými technológiami, napríklad skener odtlačkov prstov v displeji, či prípadne technológia FaceID. Veľký otáznik visí aj nad LCD displejom, ktorý možno v dnešnej dobe smartfónov považovať za technologický prežitok.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close