ANDROIDAPLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

V Chrome pre smartfóny by mala pribudnúť dlho žiadaná funkcia

V Chrome pre mobilné zariadenia pribudne nový a jednoduchší spôsob zdieľania obrázkov. Zredukuje sa tak nevyhnutý počet kliknutí na minimum.

Spoločnosť Google sa stala jednou z najväčších technologických firiem, ktorá poskytuje desiatky ak nie stovky služieb. Pritom v začiatkoch sa jednalo len o vyhľadávač. Viacero produktov spoločnosti dlhé roky prechádza dlhodobým vývojom, vrátane internetového prehliadača Chrome. V priebehu včerajšieho dňa sme Vám priniesli informácie o tom, že spoločnosť pracuje na lepšej optimalizácii, ktorej cieľom je menšia energetická náročnosť, koncom minulého týždňa sme zas písali o automatickom upozorňovaní na aktívne okná a dnes tu máme ďalšiu žiadanú funkciu.

Google Chrome uľahčí zdieľanie obrázkov

Portál xda-developers.com prišiel so správami, v ktorých poukazuje na novú funkciu mobilného prehliadača Chrome. Ako môžete vidieť nižšie na obrázku, tak v rámci ponuky po dlhšom podržaní obrázka sa naskytne používateľov ponuka s možnosťami, v rámci ktorej pribudla možnosť zdieľania obrázka.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
nova funkcia kopirovania v prehliadaci google Chrome pre mobily
Zdroj: xda-developers.com

Podľa aktuálnych informácií by malo byť možné prostredníctvom tejto možnosti skopírovať obrázok do clipboard (pozn. redakcie: clipboard je označenie pre schránku, ktorú používatelia využívajú pri kopírovaní pomocou klávesovej skratky CTRL + C a CTRL + V) a následne ho zdieľať s ďalšími používateľmi. V porovnaní so súčasným spôsobom zdieľania, ktorá vyžaduje, aby používatelia používali ponuku zdieľania na odosielanie obrázku ďalej, táto nová metóda sa bude oveľa ľahšie používať a pomôže používateľom zdieľať obrázky iba pomocou niekoľkých kliknutí bez toho, aby museli otvárať ďalšiu ponuku možností.  Inými slovami, zredukuje sa tak nevyhnutý počet kliknutí na zdieľanie obrázkov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close