SamsungSpravodajstvo

Potrebuje Samsung nový vietor do plachiet? Novým šéfom mobilnej divízie je Roh Tae-moon

Na čele mobilnej divízie Samsungu dochádza k výmene. DJ Koh bol nahradený 52-ročným manažérom Roh Tae-moon, ktorý stál za vývojom zariadení Galaxy.

Keď príde reč na mobilné telefóny, obzvlášť v prípade vlajkových lodí, tak mnohých ako prvá napadne spoločnosť Samsung. Pritom v minulosti súčasná pozícia spoločnosti nebola samozrejmosťou. V oveľa väčšej miere ako je tomu v dnes sme sa stretávali s výrobcami smartfónov ako sú HTC, Motorola, Sony a podobne. To však zmenil DJ Koh, pod ktorého záštitou mobilná divízia Samsungu si získala oveľa väčšiu priazeň  v tomto segmente zariadení.  Dosiahnuť  dominanciu sa mu podarilo vďaka vytvoreniu kvalitných zariadení, ktoré prinášali inovácie v kombinácií so skvelým dizajnom a kvalitným marketingom.

DJ Koh
Zdroj: flickr.com (United Nations Development Programme) / na fotografii je Dj Koh z ľava

Na čelo mobilnej divízie Samsungu sa dostáva 52-ročný manažér

O to viac sú prekvapujúce správy ohľadne výmeny DJ Koh v riadiacej pozícii mobilnej divízie za Roh Tae-moon. Jedná sa o 52 ročného manažéra, ktorý je jedným z najmladších riaditeľov v spoločnosti. V minulosti sa podieľal hlavne na vývoji produktovej série smartfónov Galaxy, ktoré patria do dnešných dní medzi najpopulárnejšie zariadenia na trhu. Prvýkrát by sme ho na vlastné oči v pozícii riaditeľa mobilnej divízie mohli vidieť počas 11. februára v San Franciscu, kedy má spoločnosť v pláne predstaviť novú produktovú radu smartfónov Galaxy, vrátane vlajkovej lode S20 či skladacieho smartfónu Galaxy Fold 2, resp. Galaxy Z Flip.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Roh Tae-moon, prezident divízie IM spoločnosti Samsung Electronics, viedol vývoj série Galaxy a pôsobil ako vývojový manažér divízie Galaxy ako odborník na vývoj smartfónov.“ píše sa na oficiálnych stránkach spoločnosti v spojitosti s jeho skúsenosťami.

Jednou z najväčších výziev nového šéfa mobilnej divízie Samsungu bude dostať spoločnosť  do  vedúcej pozície v oblasti vývoja a predaja 5G smartfónov, ktoré sa pomaly, ale isto začínajú objavovať a nahrádzať súčasné 4G zariadenia.

V súčasnosti nevieme povedať čo stojí za touto radikálnou zmenou, ale môžeme vylúčiť neúspech svojho predchodcu, ktorý doviedol spoločnosť Samsung na potenciálny „Olymp“ výrobcov smartfónov. DJ Koh bude aj naďalej pracovať v rámci spoločnosti pričom sústreďovať sa má na posilňovanie spolupráce medzi rôznymi oblasťami spoločnosti, v ktorých Samsung pôsobí. Čo to však fyzicky znamená sa z aktuálnych vyhlásení nedozvedáme.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close