Poco po vzore Redmi sa oddeľuje od Xiaomi. Bude fungovať nezávisle od materskej spoločnosti

Manu Kumar Jain, generálny riaditeľ Xiaomi India oznamuje, že značka Poco bude fungovať nezávisle od Xiaomi.

Xiaomi PocoPhone F1
Zdroj: Poco, Úprava: Vosveteit.sk

Spoločnosť Poco vznikla približne 2 roky dozadu a počas tejto doby oficiálne fungovala pod krídlami Xiaomi. Za svoju relatívne krátku históriu predstavila doteraz len 1 smartfón, ktorý ponúkol nevídaný výkon vo svojej cenovej kategórii. Smartfón sa vďaka tomu stal jedným z najpopulárnejších smartfónov v Indii,  pričom obľúbeným bol aj v ďalších regiónoch sveta, vrátane Európy. Zároveň dodnes patrí medzi populárne a rozšírené zariadenia.

Manu Kumar Jain, ktorý stojí na čele Xiaomi India a zároveň je globálnym viceprezidentom spoločnosti zdieľal na sociálnej sieti Twitter správu, v ktorej oznámil, že značka Poco bude fungovať nezávisle od Xiaomi.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Manu Kumar Jain v statuse vyššie konkrétne píše:

S  nadšením zdieľam: #POCO bude teraz samostatnou značkou!

To, čo sa začalo v rámci Xiaomi ako sub-značka, sa rozrástlo do vlastnej identity. POCO F1 bol neuveriteľne populárny telefón. Cítime, že je správny čas nechať POCO fungovať samostatne.

Pripojte sa ku mne a  zaželajte @IndiaPOCO všetko najlepšie.

Čo bude ďalej so značkou Poco?

Čo sa bude diať ďalej so značkou Poco ja nateraz zahalené pod rúškom tajomstva. Pravdepodobne však môžeme očakávať skoré predstavenie smartfónu Poco F2. Len pár dní dozadu sa totiž objavila informácia, že spoločnosť si dala registrovať ochrannú známku smartfónu Poco F2.

Aktuálne však nie je známa informácia, kedy by sa tak malo stať. Môžeme však predpokladať, že zariadenie bude najskôr predstavené po tom, ako bude predstavený smartfón Xiaomi Mi 10, ktorého predstavenie je naplánované v priebehu februára.

Podobne ako Redmi

Značka Poco sa tak stáva nezávislou značkou, tak ako to bolo v úvode minulého roka v spojitosti so spoločnosťou Redmi. Tá už viac ako 1 rok funguje ako nezávislá firma. Spoločnosť Xiaomi vtedy oznámila, že sa bude venovať primárne prémiovému segmentu zariadení, zatiaľ čo pre Redmi smartfóny bude charakteristická cenová dostupnosť v kombinácií s nadštandardnými parametrami vo svojej cenovej kategórii.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre