ANDROIDAPLIKÁCIE A HRYSpravodajstvo

Google Asistent: Šikovný pomocník, ktorý by Vám nemal chýbať v smartfóne. Takto ho nainštalujete na každý Android telefón!

Využívajte Google Asistenta aj na nepodporovaných zariadeniach. Pozrite sa, ako ho môžete nainštalovať do každého Android smartfónu.

V  priebehu včerajšieho sme Vám priniesli správy o tom, že Google Asistent je schopný predkladať hovorený text už aj do Slovenčiny, prípadne opačne (pozn. redakcie: je potrebné stiahnuť si jazykový balíček v prípade prekladu z SK do EN). Vzhľadom na to, že Google Asistent nie je oficiálne kompatibilný so všetkými zariadeniami, tak sme sa Vám rozhodli priniesť návod, ako je ho možné nainštalovať do každého telefónu s operačným systémom Android.

Čo je to Google Asistent?

Google Asistent je služba, ktorú spoločnosť Google predstavila ešte v roku 2016. Vo veľmi zjednodušenej podobe sa jedná o osobného asistenta, ktorého viete ovládať hlasom. Pôvodne, primárnym cieľom bolo priniesť hlasové vyhľadávanie, dnes je táto služba však oveľa obšírnejšia. Obsahuje totiž širokú škálu hlasových povelov, pomocou ktorých môžete robiť napríklad nasledovné činnosti:

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
  • Ovládať inteligentné zariadenia (napr. vybrané domáce spotrebiče)
  • Získať prístup k  informáciám z kalendárov
  • Získať aktuálne informácie z  vyhľadávaní (napr. informácie o aktuálnom počasí, dlhodobé predpovede,…)
  • Ovládať hudbu, navigáciu a  ďalšie podporované aplikácie
  • Vytvárať stretnutia schôdzky, posielať správy
  • Čítať notifikácie v  smartfóne
  • Využívať možnosť prekladu hovoreného slova v  reálnom čase

a  ďalšie.

Aktuálne má Google Asistent však jeden háčik, pre jeho plnohodnotné využívanie potrebujete vedieť Anglicky, prípadne jeden z  ďalších podporovaných cudzích jazykov (v súčasnosti Google asistent podporuje približne 20 jazykov, vrátane Ruštiny, Nemčiny,…).

Nainštalujte si chytrého asistenta do Vášho Android telefónu

V súčasnosti, Google Asistent je dostupný len pre vybrané zariadenia. Kompatibilitu s Vašim zariadením si môžete vyskúšať nižšie pomocou obchodu Google Play.

Google Assistant
Google Assistant
Developer: Google LLC
Price: Free

V prípade, ak ste sa stretli s  hláškou ako my nižšie, tak máme pre Vás alternatívne riešenie, ako nainštalovať do Vášho zariadenia Google Asistenta.

Google Asistent_kompatibilita
Zdroj: vosveteit.sk

Proces inštalácie je v podstate veľmi jednoduchým. Potrebujete vo Vašom smartfóne povoliť inštaláciu súborov aj z iných zdrojov, ako je obchod Google Play. Otvorte si Nastavenia Vášho smartfónu a choďte do sekcie Zabezpečenie a po tom povoľte možnosť inštalácie aplikácií z neznámych zdrojov (pozn. redakcie: v závislosti od výrobcu Vášho smartfónu môžete mať tieto nastavenia inde. Vo väčšine prípadoch však viete v udeliť povolenie priamo z okna s upozornením).

povolenie instalacie aplikacii z ineho zdroja ako google play
Zdroj: vosveteit.sk

Následne si stiahnite aplikáciu. My sme na to využili server apkguru, s ktorým máme pozitívne skúseností. Po stiahnutí aplikácie otvorte inštalačný balíček a nainštalujte si aplikáciu. Aplikácia Vás následne vyzve ku zmene podporovaného jazyka (pozn. redakcie: v  prípade sťahovania aplikácií z iných, ako oficiálnych zdrojov typu Google Play, sťahujete aplikácie na vlastné riziko). Hneď ako si zmeníte jazyk na jeden z  podporovaných, tak môžete využívať Google Asistenta. My ho najviac využívame počas šoférovania.

Google Asistent_slovensko
Zdroj: vosveteit.sk

Mimochodom, Google Asistent má v  sebe  implementovanú aj službu Google Lens, pomocou ktorej môžete využívať pomocou kamery Vášho smartfónu inteligentné funkcie. Napríklad vyhľadávanie produktov, preklad textu, vyhľadávať informácie o pamiatkach pomocou kamery a podobne. Prípadne, ak by ste chceli vyskúšať len službu Google Lens, tak na odkaze nižšie nájdete aplikáciu dostupnú pomocou obchodu Google Play.

Google Lens
Google Lens
Developer: Google LLC
Price: Free
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close