Xiaomi ovládlo trh s nositeľnou elektronikou. Pozrite sa, čo hovoria čísla za posledný kvartál!

Spoločnosť Xiaomi ovláda trh s nositeľnými zariadeniami. V 3. kvartáli tohto roka, celkovo na trh dodala 27% zariadení.

Xiaomi logo (1)
Zdroj: flickr.com (Jon Russell) (CC BY-SA 2.0 DEED), úprava Vosveteit.sk

Ešte v novembri sme Vám priniesli report, v ktorom sme písali, že spoločnosť Apple dominuje trhu s chytrými hodinkami, hoci je to pravda, tak kráľom „nositeľných“ zariadení je spoločnosť Xiaomi. Chytré hodinky, sú totiž jednou z podkategórií, ktorá sa vyznačuje inými vlastnosťami, ako sú fitness náramky, či iné podobné zariadenia.

Spoločnosť Canalys, ktorá v pravidelných intervaloch uverejňuje štatistiky týkajúce sa predajov elektroniky, v priebehu včerajšieho dňa publikovala report hovoriaci o celom segmente nositeľných zariadení za posledný ucelený kvartál. Z dát vyplýva viacero faktov. Jedným z nich je, že ľudia prejavujú vo všeobecnosti zvýšený záujem o nositeľné zariadenia, ktorý sa pretavil v porovnaní s  3. kvartálom tohto roka a 3. kvartálom minulého roka, vo zvýšených predajoch o 65%.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Predaje nositelnych zariadeni 3 kvartal 2019 (1)
Zdroj: Canalys

Xiaomi a  Apple sú trhovými lídrami

Dáta odhaľujú, že jednoznačným trhovým lídrom je spoločnosť Xiaomi (27%), ktorá má náskok 12%  pred spoločnosťou Apple. Spoločnosť Xiaomi celkovo na trh dodala 12,2 milióna zariadení, v medziročnom porovnaní, predala o 74,4% zariadení viac. Canalys hovorí, že tieto čísla spoločnosť dosiahla vďaka agresívnej expanzii do nových regiónoch, kde spoločnosť doposiaľ aktívne nepôsobila. V prípade spoločnosti Apple je zaujímavé, že až 60% predaných zariadení tvorila nové séria chytrých hodiniek Apple Watch 5. Treťou najúspešnejšou firmou je spoločnosť Huawei s trhovým podielom 13%, potom Fitbit s trhovým podielom 8% a „poslednú“ 5. priečku obsadil najväčší výrobca smartfónov na svete, spoločnosť Samsung.

Predaje nositelnych zariadeni 3 kvartal 2019_2
Zdroj: Canalys

Len pre zaujímavosť, spoločnosť Xiaomi v  našom regióne predala celkovo 2,7 milióna zariadení, čo predstavuje medziročný nárast 110%. Zároveň treba však podotknúť, že dáta vyššie neodhaľujú výšku zárobkov. Je totiž vysoko pravdepodobné, že takémuto rebríčku by dominovala spoločnosť Apple, ktorej produkty sú z  pohľadu ceny úplne niekde inde, ako je to v prípade konkurencie.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre