BezpečnosťSpravodajstvo

Internet bude bezpečnejším miestom. Google do prehliadača Chrome zavedie nové bezpečnostné funkcie

Nová aktualizácia pre internetový prehliadač Google Chrome zavedie viacero nových bezpečnostných prvkov. Pozrite si ich prehľad.

Spoločnosť Google plánuje do internetového prehliadača Chrome zaviesť viaceré funkcie, ktoré urobia z internetu  bezpečnejšie miesto.

V blogu publikovanom spoločnosťou, AbdelKarim Mardini, senior manažér spoločnosti píše, že do internetového prehliadača implementujú funkciu, ktorá Vás upozorní na to, že stránky kde sa prihlasujete boli napadnuté  a že je možné, že Vaše prihlasovacie údaje sa dostali do rúk záškodníkov.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Chrome má zabudované viaceré bezpečnostné ochrany, ktoré však teraz rozširujeme. V prípade, ak sa prihlásite do webstránky, tak Chrome Vás upozorní na potencionálne riziko, ak bolo Vaše používateľské meno alebo  heslo, danou alebo inou službou, prezradené… Následne Vám navrhne ich zmenu všade tam, kde ich používate.“ hovorí AbdelKarim.

Google upozornenia na hacknute heslo_1
Zdroj: Google

Spoločnosť túto technológiu po prvýkrát predstavila ešte začiatkom roka, neskôr ju implementovala do prehliadača pomocou externého rozšírenia, a v súčasností ju bude postupne pridávať, ako vstavanú funkciu prehliadača.

Medzi ďalšími bezpečnostnými prvkami, ktoré spoločnosť zavádza do prehliadača Google Chrome, sú upozornenia na podozrivé stránky z  phishing útokov (pozn. redakcie: Phishing je činnosť, pri ktorej sa podvodník snaží pomocou návnady v elektronickej komunikácii vylákať od používateľov osobné údaje, napríklad čísla bankových kariet a podobne), do ktorých vkladáte svoje údaje.

Google chrome - upozornenie na phishing utok
Zdroj: Google

Ďalšou novinkou, ktoru Google zavádza, je nový spôsob zobrazovania profilu v prehliadači Google Chrome. Spoločnosť hovorí, že si uvedomuje, že jednotlivé zariadenia medzi sebou používatelia zdieľajú, resp. na jednom zariadení využívajú viac účtov. V dôsledku toho môže dôjsť napríklad ku synchronizácií hesiel so zlým účtom, píše sa v blogu spoločnosti. V spojitosti s novým zobrazením prihláseného účtu do prehliadača spoločnosť hovorí, že na pracovnej ploche uvidíte nové vizuálne znázornenie profilu, ktorý práve používate. Google si od toho sľubuje, že vďaka novej vizualizácii nebudú nastávať situácie, kedy si používatelia omylom zamenia nesprávny profil za správny. Vizualizáciu zobrazovania profilu si môžete pozrieť nižšie.

ezgif.com-resize
Zdroj: Google

Aktualizácia, ktorá by mala zaviesť nové bezpečnostné prvky, by mala byť postupne uvoľňované v priebehu nasledujúcich týždňov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close