Spravodajstvo

Gmail Vám už čoskoro umožní odosielanie e-mailov aj vo forme prílohy správy

Google do e-mailové klienta Gmail pridáva možnosť odoslania e-mailovej správy, ku ktorej budete môcť pripojiť ďalšie e-maily ako prílohu.

Google prostredníctvom svojho blogu informuje, že už čoskoro umožní používateľom odosielanie celých e-mailov aj vo forme prílohy správy. Používateľom tak odpadnú opletačky s potrebou preposielania e-mailov v prípade, ak si to vyžiada konverzácia.

Táto funkcia je určite dobre známa hlavne používateľom konkurenčnej e-mailovej platformy Outlook od Microsoftu, ktorá ponúka možnosť posielania vlákien už dlhšiu dobu.  V rámci Outlooku je totiž možné už dlhšiu dobu poslať e-mail, v rámci ktorého môžete odoslať text, napríklad s vysvetlením prečo sú priložené e-mailové správy dôležité, a následne do príloh prenesiete aj jednotlivé e-mailové vlákna.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
pripojenie e-mailu ako prilohy spravy_gmail_2
Zdroj: Google

Príjemca takéhoto e-mailu si bude môcť tak prečítať Váš text s vysvetlením, a následne si bude môcť pozrieť priložené e-mailové správy, ako prílohu e-mailu, ktoré mu prídu vo formáte .eml (pozn. redakcie: prijímateľ tak nebude potrebovať žiaden dodatočný software na to, aby si ich prečítal).

„Počuli sme od vás, že v určitých situáciách je priložiť e-maily zmysluplnejšie ako posielanie samostatných e-mailov, napríklad ak chcete poslať viac správ týkajúcich sa jednej témy. S touto novou funkciou môžete robiť presne to. Posielanie e-mailov ako príloh vám umožňuje napísať súhrnnú e-mailovú správu pre vašich príjemcov a pripojiť súbor podporných e-mailov, ktoré môžu príjemcovia priamo otvoriť vo svojom poštovom klientovi.“

pripojenie e-mailu ako prilohy spravy_gmail
Zdroj: Google

Táto nová funkcia v e-mailovom klientovi ešte nie je aktuálne dostupná pre všetkých, ale mala by byť postupne uvoľňovaná. Očakávať ju môžete najneskôr do 2 až 4 týždňov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close