SpravodajstvoXiaomi

Xiaomi si dalo patentovať smartfón s kamerou umiestnenou pod displejom

Patent spoločnosti Xiaomi bližšie popisuje technológiu prednej selfie kamery umiestnenej pod displejom zariadenia.

Spoločnosť Xiaomi v priebehu dnešného dňa predstavila smartfón Redmi K30 5G so 120Hz displejom, aký sme doposiaľ u čínskeho výrobcu smartfónov ešte nevideli. Jednou z ďalších inovácií, na ktorú sa môžu fanúšikovia spoločnosti tešiť v dohľadnej dobe,  je technológia umožňujúca umiestnenie prednej selfie kamery pod displejom zariadenia. Naznačuje to najnovší patent spoločnosti, ktorý vyplával v týchto dňoch na povrch.

Zahraničný portál Ithome.com poukazuje na jeden z najnovších patentov Xiaomi, ktorý sa týka umiestnenia prednej kamery zariadenia pod displejom smartfónu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Xiaomi pantent umiestnenie prednej kamery pod displejom
Zdroj: Ithome.com

Ako môžete vyššie na obrázku vidieť, tak patent ukazuje kameru, nad ktorou je štruktúra displeja, ktorá je odlišná od okolitej plochy. V časti displeja, pod ktorou sa bude nachádzať kamera, by mala byť menšia hustota pixelov, vďaka čomu je možné dosiahnuť lepšiu priepustnosť okolitého svetla. Je možné, že túto technológiu by sme mohli vidieť už v dohľadnej dobe. A to z dôvodu, že nie tak dávno obehli internet fotografie neznámeho zariadenia, ktoré by malo pravdepodobne byť smartfónom Xiaomi Mi Mix 4, ktoré odhalili, že vo vrchnej časti displeja presvitá zatiaľ neznámy komponent, ktorý pripomína kameru. Zariadenie by malo byť predstavené v prvej polovici budúceho roka.

Xiaomi-Mi-MIX-4_1_predna selfie kamera pod displejom
Zdroj: Slashleaks.com

Patent, ktorý opisuje kameru umiestnenú pod displejom zariadenia spoločnosť podala na prelome mája a apríla, ale až v týchto dňoch bol oficiálne publikovaný.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close