Obmedzte Vašu digitálnu stopu na internete na minimum. Toto sú najlepšie VPN aplikácie pre Váš Android smartfón

Pozrite si tieto bezplatné VPN aplikácie pre Android smartfóny, ktoré dokážu vo veľkej miere znížiť vašu digitálnu stopu na internete.

spehovanie a sukromie
Zdroj: Pixabay.com, Vosveteit.sk (koláž)

Naše súkromie je čoraz častejšie verejným, zdieľame o sebe informácie na sociálnych sieťach, povoľujeme aplikáciám sledovanie našej aktivity a podobne. Na jednej stranu dostávame výmenou za naše údaje prispôsobené služby, napríklad v podobe adresnej reklamy alebo obsahu, ale stojí to za to? My sa priznáme, že sa prikláňame k skupine ľudí, pre ktorých je súkromie dôležité, a snažíme sa preto limitovať možnosti nášho monitorovania na minimum. A práve preto Vám dávame do pozornosti bezplatné VPN aplikácie pre Android smartfóny, s ktorými viete (aspoň čiastočne)  eliminovať vašu digitálnu stopu.

Čo je to VPN?

VPN je skratka pre „Virtuálna privátna sieť“. Vo svojej podstate, VPN je počítačová sieť na prepojenie počítačov na rôznych miestach internetu do jednej virtuálnej počítačovej siete. VPN sa častokrát využíva v korporačnej sfére, kedy nadnárodné korporácie vytvárajú privátne siete, ku ktorým sa pripájajú zamestnanci z iného miesta. Vďaka tomu môžu mať napríklad prístup do systémov spoločnosti (takzvaný Intranet – vnútorná firemná sieť). VPN sa však využíva aj za iným účelom, konkrétne za účelom maskovania Vašej aktuálne polohy. Inými slovami, ak nechcete, aby prevádzkovateľ webu vedel (pozn. redakcie: prípadne aplikácie alebo inej podobnej služby), že sa pripájate napríklad zo Slovenska (pozn. redakcie: prípadne z konkrétnejšej polohy, kde sa nachádzate), tak sa môžete pripojiť napríklad na server v Česku, a prostredníctvom tohto servera odoslať požiadavku prevádzkovateľovi webstránky. Prevádzkovateľ webstránky potom vidí, že ste navštívili stránku nie zo Slovenska, ale z Česka.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Je takéto surfovanie po internete skutočne anonymné?

Takéto surfovanie po internete je z veľkej časti anonymné, ale nie na 100%. Vždy sa totiž dá vystopovať odkiaľ sa pripájate do internetu, ale už to nie je také jednoduché. Inými slovami, na to, aby Vás niekto vystopoval, bude potrebovať oveľa širšie počítačové zručnosti, aby bol toho schopný.

Najlepšie VPN aplikácie pre Android smartfóny

Prejdime teraz k sľubovaným VPN aplikáciám, ktoré sú v obchode Google Play dostupné zadarmo, a dokážu zmenšiť Vašu digitálnu stopu.

Free VPN

FREE VPN je skvelou aplikáciou, ktorá umožňuje po jej zapnutí automatické pripojenie k viac ako 20 VPN serverom s pingom (pozn. redakcie: odozvou) pod 200 milisekúnd. Okrem toho, poteší aj možnosťou nastavenia VPN pre jednotlivé aplikácie.

najlepsie aplikacie pre android smartfonz free vpn

SpeedVPN

SpeedVPN je jednou z  ďalších aplikácií, ktorá ponúka bezplatnú možnosť pripojenia sa k internetu pomocou VPN. Na rozdiel od aplikácie vyššie, je o niečo jednoduchšou. V bezplatnej verzii v podstate ponúka len možnosť pripojenia sa na náhodný server, a odpojenia sa. Na druhej strane, obsahuje zas reklamy.

SpeedVPN pre Android
Zdroj: Vosveteit.sk
SpeedVPN Secure VPN Proxy
SpeedVPN Secure VPN Proxy

Thunder VPN

Thunder VPN je jedna z  šikovnejších VPN aplikácií. A to z dôvodu, že ponúka veľmi jednoduché používateľské rozhranie a dostatok dodatočných funkcií, a to aj v bezplatnej verzii. Po spustení aplikácie sa môžete buď automaticky pripojiť na tú najrýchlejšie dostupnú VPN, alebo si môžete vybrať manuálne server, ktorý Vám vyhovuje. Okrem toho, môžete VPN zapnúť, resp. vypnúť, aj pre jednotlivé aplikácie.

Thunder VPN_najlepsie VPN aplikacie pre Android
Zdroj: Vosveteit.sk

Windscribe VPN

Windscribe VPN je poslednou aplikáciou, ktorú by sme Vám chceli dať do pozornosti. Nad konkurenciou vyčnieva hlavne vďaka širokej podpore serverov, ktorých je až 50 (resp. 11 v bezplatnej verzii) . Zároveň v rámci aplikácie si môžete ukladať svoje obľúbené servery, napríklad tie, prostredníctvom ktorých sa pripájate k rôznym, u nás oficiálne nedostupným službám. V bezplatnej verzii Windscribe VPN ponúka možnostu prenosu dát až do 10GB/mesiac.

Windscribe VPN_Android aplikacie
Zdroj: Vosveteit.sk
Windscribe VPN
Windscribe VPN
Developer: Windscribe
Price: Free

Našli ste si medzi aplikáciami svojho favorita? Našim je aplikácia Thunder VPN, ktorá má podľa nás najjednoduchšie používateľské rozhranie, ako aj najviac dostupných funkcií v bezplatnej verzii.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre