AppleBezpečnosťSpravodajstvo

Apple vyvracia podozrenia zo sledovanie polohy používateľov pri vypnutých službách určovania polohy

Apple reaguje na analytikov zo spoločnosti KrebsOnSecurity, ktorí rozvírili debatu o sledovaní polohy používateľov. Hovorí, že žiadne dáta nezbiera.

Bezpečnostní analytici zo spoločnosti KrebsOnSecurity pár dní dozadu zistili, že iPhone telefóny zbierajú údaje o polohe používateľov, a to aj napriek tomu, že používatelia označili v nastaveniach smartfónu nesledovanie polohy.

Spoločnosť vyvolala následne debatu medzi používateľmi tým, že poukázala na  Zásady ochrany údajov osôb, ktoré hovoria:

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Systémové služby založené na polohe môžete tiež zakázať klepnutím na Systémové služby a vypnutím každej systémovej služby založenej na polohe.“

Bezpečnostní analytici ďalej hovorili, že sa môže jednať o chybu v nových smartfónoch spoločnosti Apple, alebo o chybu verzie operačného systému iOS 13.x. Video nižšie, ktoré spoločnosť publikovala zachytáva, ako zariadenie vyhľadáva informácie o polohe, a to aj napriek systémovému obmedzeniu.

Bezpečnostní analytici testovali zariadenia iPhone 11 Pro bežiace na verzii operačného systému iOS 13.2.3. Podľa fóra na stránkach spoločnosti Apple, sa s týmto problém stretli aj majitelia iných modelov iPhone telefónov.

Apple reaguje, že žiadne údaje nezbiera

Spoločnosť Apple následne na správy od výskumníkov z KrebOnSecurity reagovala, že žiadne dáta nezbiera. Spoločnosť vysvetľuje, že toto správanie smartfónu je spojené so zahrnutím technológie s Krátkym dosahom, ktoré umožňuje používateľom iPhone 11 zdieľať súbory lokálne s ostatnými telefónmi v okolí. Ďalej vysvetľuje, že regulačné úrady vyžadujú, aby táto technológia bola v určitých lokalitách vypnutou. Čo je aj dôvodom, prečo telefón vyhľadáva polohu zariadenia.

„Ultra širokopásmová technológia je priemyselná štandardná technológia a podlieha medzinárodným regulačným požiadavkám, ktoré vyžadujú jej vypnutie na určitých miestach,…“ vyhlásenie ďalej pokračuje: „IOS používa služby určovania polohy, aby pomohol určiť, či sa iPhone nachádza na týchto zakázaných miestach, aby zakázal ultraširokopásmové pripojenie a dodržiaval predpisy. Správa dodržiavania pravidiel Ultrawide Band a jej používanie lokalizačných údajov sa vykonáva výlučne na zariadení a spoločnosť Apple nezhromažďuje údaje o polohe používateľa. “

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close